Складати Крок 2 у стінах НМУ приїхали всі 100% зареєстрованих випускників-іноземців

24.05.2023

23 травня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся Єдиний державний кваліфікаційний іспит, Етап 2, для іноземних здобувачів вищої освіти зі спеціальності 222 «Медицина», які наразі знаходяться в Україні.

У 2023 році через воєнний стан в Україні іноземні здобувачі вищої медичної освіти вперше отримали можливість обирати, де саме складати Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ): в Україні чи за кордоном.

Чимало випускників факультету підготовки іноземних громадян виявили бажання складати  інтегрований тестовий іспит «Крок 2» в Україні. На контроль знань з’явилися всі 100% зареєстрованих, що є дуже позитивною тенденцією, беручи до уваги відсутність авіасполучення та ускладнення перетину кордону через війну.

Безпосередньо перед іспитом у коридорах фізико-хімічного корпусу НМУ панувала піднесена атмосфера. Радість зустрічі переповнювала всіх: і співробітників деканату, які постійно підтримували зв’язок з нинішніми випускниками та хвилювалися за кожного з них у цей складний час, і тих, хто останніми тижнями сумлінно відвідував консультації та тренування, готуючись до іспиту, і тих, хто тільки напередодні повернувся  в Україну.

Деканка факультету Оксана Парфьонова зауважила, що її та колег приємно вразило те,  що здобувачі вищої освіти виявили бажання складати такий відповідальний іспит в країні, де вони навчалися, хоча мали можливість  пройти тестування за кордоном.

Більшість випускників 2023 року – громадяни   Індії, хоча загальна «географія» проживання охоплює увесь світ – є здобувачі, які прибули до України із США, Перу, Китаю, Іраку, Лівії, Лівану, Туркменістану, Азербайджану, Ізраїлю, Палестини, Йорданії, Єгипту, Тунісу, Гани, Есватіні та Литви.

Після отримання сертифіката тестових іспитів і диплома про закінчення закладу вищої освіти на здобувачів очікує подальше навчання в інтернатурі та аспірантурі. І можна приступати безпосередньо до лікарської практики!

Бути лікарем – це покликання. Бажаємо успіхів у цій благородній професії!

Пресцентр НМУ