ШКОЛА-СЕМІНАР З ФІЗИКИ ЖИВОГО ТА БІОЕТИКИ ПРОВЕЛА ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАНЯ НА ТЕМУ: «БІОЕТИЧНІ ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОГО СПОРТУ. ДОСВІД ОЛІМПІАДИ В ТОКІО»

01.10.2021

28-го вересня 2021 року пройшло чергове дистанційне засідання факультативної школи-семінару «Проблеми фізики живого та біоетики».  Тема засідання – «Біоетичні проблеми сучасного спорту. Досвід Олімпіади в Токіо»».

Засідання було організоване спільно з Радою молодих науковців закладів НАМН України. тому у ньому взяли участь не тільки студенти першого курсу  медичного факультету №1 НМУ імені О. О. Богомольця, але й молоді вчені закладів НАМН України. У ході заняття слухачі мали змогу почути лекцію Заслуженого діяча науки і техніки України, доктора біологічних наук, професора Г.В. Коробейнікова (Національний університет фізичного виховання і спорту України, м. Київ).

Модератором заходу був науковий керівник школи-семінару, доцент кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики А.І. Єгоренков.  Під час лекції та обговорення учасникам стало зрозуміло,  що новітні технології не тільки створюють  можливості підвищення результатів спортивних змагань, але генерують  різни  біоетичні колізії.

У ході спілкування професор Г.В. Коробейніков розкрив слухачам перспективи діяльності спортивного лікаря та науковця у галузі спорту для сучасного суспільства. Семінар був наповнений корисною інформацією та активним спілкуванням. Учасники написали у чаті про необхідність продовження діалогу на цю тему.

Для школи-семінару з фізики живого та біоетики цей семінар показав доцільність та актуальність такого  міждисциплінарного діалогу, який на конкретних біомедичних прикладах заохочує молодих слухачів до соціально-етичних та біоетичних роздумів.

 

Прес-центр за матеріалами школи-семінару «Проблеми фізики живого та біоетики»