ШКОЛА-СЕМІНАР З ФІЗИКИ ТА БІОЕТИКИ ЖИВОГО ОГОЛОШУЄ КОНКУРС ДО 130-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИХАЙЛА БУЛГАКОВА

17.05.2021

15 травня 2021 року учасники школи-семінару з фізики та біоетики живого відзначили ювілейних день народження у будинку-музеї Михайла Опанасовича  Булгакова в Києві (фоторолик із дня святкування 130-річчя М. Булгакова, за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=__yl9xD88iI ), де пройшла цікава і змістовна лекція про життя та творчість випускника нашого Університету.

У рамках роботи школи-семінару «Проблеми біоетики та фізики живого» у травні  2021 року  проводиться конкурс-есе від студентів-медиків НМУ імені О.О. Богомольця та студентів Буковинського державного медичного університету на тему: «Сучасний погляд  на медичний та етичний зміст оповідань “Записки юного лікаря” (М. Булгаков)».  Конкурс присвячено 130-річчю від дня народження випускника медичного факультету Університету Святого Володимира  М. А. Булгакова.

Для участі у першому турі нашого конкурсу необхідно до 29.05 2021року надіслати до журі есе (від 1 до 2-х сторінок тексту,  вказати  своє ПІБ, факультет та номер групи, надіслати на адресу: altaikiev1@gmail.com) на заявлену тему. В есе необхідно показати  свій особистий погляд на медичні  та етичні аспекти роботи  лікаря, описані в одному із оповідань «Записки юного лікаря» Михайла Булгакова, який особисто працював земським лікарем у 1916-1917 роках.  Для свого есе учасникам бажано обрати тільки одне конкретне оповідання із циклу.

Після розгляду наданих есе жури конкурсу визначить кращі роботи та призначить дату другого туру для публічного виступу  учасників-переможців у дистанційному форматі ( або у вигляді відеозапису) зі своїм есе. Найкращі роботи буде  відзначено грамотами. Запрошуємо до участі у конкурсі всіх студентів-медиків та молодих науковців НМУ імені О.О. Богомольця.

 

Прес-центр за матеріалами школи-семінару «Проблеми біоетики та фізики живого»