ШКОЛА-СЕМІНАР «ПРОБЛЕМИ ФІЗИКИ ЖИВОГО ТА БІОЕТИКИ»: АНАЛІЗ ПУБЛІКАЦІЙ НАУКОВО-ПРОСВІТНИЦЬКОЇ ГАЗЕТИ З МЕДИЧНОЇ ТА БІОЛОГІЧНОЇ ФІЗИКИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-МЕДИКІВ

26.05.2021

Протягом останнього місяця було проведено заочно-дистанційний захід «Аналіз публікацій  науково-просвітницької  газети з медичної та біологічної фізики для студентів-медиків».

У межах даного заходу  студенти залучалися як добровільні «експерти» для оцінювання якості публікацій  науково-популярної газети з медичної та біологічної фізики, яку вже кілька років видає для студентів Буковинський державний медичний університет (кафедра біологічної фізики, завідувач кафедрою, професор В.І. Федів – головний редактор видання).

У роботі редакційної колегії  цього видання  беруть участь і співробітники  кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики НМУ імені О.О. Богомольця (завідувач кафедри – професор О.В. Чалий, доцент А.І. Єгоренков).   Метою цього видання є популяризація знань з медичної і біологічної фізики у контексті їх використання для сучасної медицини та фундаментальної медичної освіти.

З нашого досвіду це видання є важливим для розвитку факультативної роботи з медичної і біологічної фізики. Тому у роботі школи-семінару з фізики живого та біоетики (кафедра медичної і біологічної фізики та інформатики НМУ)  постійно використовуються матеріали цього видання. Під час зазначеного  заходу студенти знайомилися з матеріалами двох останніх номерів  газети ( № 17 та № 18 ) та оцінювали  у балах  наукову та навчальну якість наданих матеріалів.

У результаті проведеного оцінювання максимальну кількість балів набрали такі три публікації:

1. «Використання нанороботів у медицині»;

2. «Плазмовий скальпель»;

3. «Прилад для виявлення та контролю зміни новоутворень на поверхні».

Наші добровільні «експерти» відзначили, що ці публікації найбільшою мірою поєднують зміст медичної і біологічної фізики з  сучасними медичними технологіями та дають додаткові стимули для вивчення основного курсу медичної і біологічної фізики у медичному університеті. Тому запрошуємо  наших студентів і викладачів із кафедр природничо-наукового спрямування до використання матеріалів даного науково-просвітницького видання у факультативній роботі із студентами.

 

Прес-центр за матеріалами школи-семінару з фізики живого та біоетики