РОЗПОЧАЛИСЯ ВСТУПНІ ІСПИТИ ДО НМУ В ІНОЗЕМНИХ ГРОМАДЯН

30.09.2022

29 вересня в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочалися вступні іспити в іноземних громадян, які бажають отримати медичну освіту в нашому Університеті. Абітурієнти з Казахстану, Молдови, Азербайджану та Південної Кореї  складали іспити із трьох дисциплін: української мови, біології та математики.

Традиційно перед початком іспитів привітали вступників представники керівництва  НМУ: перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, заступник голови приймальної комісії, професор Олександр Науменко, проректор  з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Рімма Скрипник, члени вступної та екзаменаційної комісій.  Професор Олександр Науменко побажав іноземним громадянам успішно скласти іспити, стати студентами  провідного вищого навчального медичного закладу України, зазначивши, що в Університеті створено необхідні умови для безпечного  і якісного оволодіння професією лікаря.

Серед сьогоднішніх абітурієнтів  є громадянка Казахстану Анастасія Футорянська. У дівчини своя вагома мотивація навчатися в нашій країні, адже її батьки родом з Вінничини і ще в дитинстві вона  разом із старшою сестрою із захопленням слухала розповіді  про Україну.  Тоді сестри й вирішили, що  поїдуть здобувати тут освіту. Так і сталося: старша Катерина уже навчається в одному з столичних ВНЗ, а Анастасія сьогодні зробила перший успішний для цього крок.

 

Приймальна комісія