Ректора НМУ відзначили нагрудним знаком «За сприяння обороні Києва»

10.02.2023

Ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професора Юрія Кучина відзначили нагрудним знаком «За сприяння обороні Києва». Вручив відзнаку Київського міського голови начальник групи цивільно-військової співпраці військової частини А7294, старший лейтенант, помічник міського голови Вадим Арістов.

Традиційно таким нагрудним знаком відзначають киян, які забезпечують життєдіяльність міста та брали участь у ліквідації наслідків збройної агресії рф проти України, роблять особистий внесок в оборону Києва. Так, Юрій Леонідович із самого першого дня війни спільно з колегами залишалися тут, у столиці, демонструючи неабияку мужність і витривалість.

Варто зазначити, що керівництво та колектив НМУ імені О.О. Богомольця з початку війни надають всебічну допомогу Збройним Силам України, силам Територіальної оборони, рятувальникам і правоохоронцям. Університетська клініка НМУ та Стоматологічний медичний центр не припиняли свою роботу, допомагаючи подекуди в дуже екстремальних умовах. Багато наших колег і студентів напряму долучилися до оборони держави. Цілодобово медики надавали та надають медичну та стоматологічну допомогу як пораненим військовим, так і цивільному населенню. Часто організовують волонтерські виїзди до ліній розмежування у прифронтові міста та села, у визволені населені пункти, аби українці отримували фахову медичну допомогу.

 

Пресцентр НМУ