Профком студентів НМУ організував благодійний концерт на підтримку ЗСУ

26.05.2023

Відволіктися від буденності, насолодитися живою музикою, а головне – зробити власний вклад у підтримку Збройних Сил України, вдалося всім, хто 25 травня відвідав концерт оркестру «Арт-Експромт» Київської дитячої школи мистецтв №1 за участі солістів оркестру Київського військового ліцею імені  Івана Богуна. Благодійний захід організував профком студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Захід відвідав ректор НМУ, професор Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, голова профкому співробітників, професорка Лілія Яременко, представники професорсько-викладацького колективу, співробітники ректорату, студенти та гості.

«Пишаюсь, що наші студенти не лише сумлінно навчаються, а й займаються благодійною діяльністю, організовують чудові заходи у підтримку наших захисників. Бо саме завдяки українським воїнам ми живемо, працюємо та маємо можливість відвідувати мистецькі події», – зазначив Юрій Кучин.

Оркестр Київської дитячої школи мистецтв №1, який є багаторазовим переможцем міжнародних і всеукраїнських конкурсів та фестивалів, разом із солістами військового ліцею, що має 80-річну історію з часу заснування, підготували 15 композицій. Молоді музиканти натхненно виконали гімн України, найрізноманітніші музичні твори сучасних композиторів і класиків в обробці для оркестру та кращі зразки світової музичної культури. Звучали також попурі на популярні під час повномасштабної війни пісні: «Ой у лузі червона калина», «Враже», «Попереду» та багато інших. Виконання звучало драйовово, сміливо, динамічно, зворушливо.

Після кожного номера зала наповнювалася оваціями вдячних слухачів. Під вигуки «браво» музикантів довго не відпускали зі сцени. Принагідно, ректор НМУ вручив колективам оркестрів КДШМ №1 і Київського військового ліцею імені Івана Богуна, а також їхньому керівнику та диригенту Валентині Васильєвій подяки Університету. Вітаючи оркестрантів, він відзначив, що медики дбають про фізичне здоров’я громадян, а митці своєю творчістю допомагають покращити морально-психологічний стан українців, що особливо важливо у цей складний час.

Варто відзначити, що благодійний концерт – це ініціатива профкому студентів НМУ та другокурсниці медичного факультету №3 нашого Університету Олександри Кондрюкової, випускниці КДШМ №1. Розуміючи всю важливість допомоги бійцям, які самовіддано захищають Україну, присутні донатили, і зібрані під час благодійного заходу 8 тис. 200 грн передадуть на потреби військових.

Пресцентр НМУ