Професорка Університету Марта Джус представила Україну в Брюсселі

17.05.2023

Професорка кафедри внутрішньої медицини №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Марта Джус, як представниця ревматологів України, взяла участь у засіданні ревматологічної секції European Union of Medical Specialists, що проходило 3-6 травня в Брюсселі.

Кандидатуру Марти Борисівни Джус для високої представницької організації було обрано на конкурсній основі Світовою Федерацією Українських Лікарських Товариств. У ході засідання European Union of Medical Specialists, 15 провідних ревматологів з різних європейських країн спільно працювали над розробленням уніфікованої схеми спеціалізації ревматологів у Європі. Вона, своєю чергою, дозволить проводити уніфікований сертифікований іспит, що дасть можливість лікарям-ревматологам працювати за спеціальністю у будь-якій країні Європи. Учасники обговорили питання організації освітнього процесу і працювали над тим, аби іспит був спільним з Європейською асоціацією ревматологів – EULAR та UEMS.

Це є важливим кроком до наближення української медичної освіти до європейських стандартів, а представлення Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в UEMS вкотре засвідчило високе визнання Університету та наших спеціалістів.

Віримо, що кожен на своєму місці робить внесок у розвиток України і нашу Перемогу!

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри внутрішньої медицини №2