Професор НМУ взяв участь у конференції Українського лікарського товариства Північної Америки

22.03.2023

18 березня відбулася віртуальна наукова конференція Українського лікарського товариства Північної Америки (UMANA), професійно-громадської організації українських лікарів і лікарів-стоматологів, що заснована 1950 року в Нью-Йорку з ініціативи лікарів-імміґрантів. Цьогоріч коференція була присвячена допомозі України. На запрошення американських колег у заході взяв участь представник Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – завідувач кафедри педіатрії №2, професор Олександр Волосовець.

У зустрічі з американськими колегами від української сторони також брали участь президент Світової федерації українських лікарських товариств (СФУЛТ), професор Андрій Базилевич, президент ВУЛТ Олег Мусій, директор Українського Медичного Клубу Іван Сорока.

Віртуальна наукова конференція була присвячена великій благодійницькій роботі, проведеній UMANA, за результатами якої для українських лікарень було зібрано та відправлено гуманітарної допомоги на понад 2 мільйони доларів. Подвижницький рух американських медиків, які мають українське коріння, задля допомоги Батьківщині розпочався відразу після початку повномасштабного російського вторгнення. З великою зацікавленістю учасники зустрічі заслухали ілюстровану доповідь лікаря Дугласа Девіса, який розповів про участь у цій благородній справі сотень лікарів і медичних закладів із більшості штатів США.

«Коли у боротьбі з ворогом нам допомогає увесь світ, ми обов’язково переможемо», сказав Олександр Волосовець, дякуючи американським колегам за допомогу українській медицині.

 

Пресцентр НМУ