Доцент НМУ Олександр Несин відзначив 50-річчя трудової діяльності

01.12.2022

Наприкінці листопада кафедра терапевтичної стоматології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відзначила дві визначних дати – сторіччя з Дня народження фундатора і видатного вчителя, професора Миколи  Данилевського та 50-річчя трудової діяльності на кафедрі терапевтичної стоматології одного з видатних його учнів – доцента Олександра Несина.

Життя Олександра Федоровича Несина тісно пов’язано з нашим Університетом: у 1969 році він здобув вищу освіту на стоматологічному факультеті Київського медичного інституту імені О.О. Богомольця; з 1972 по 1974 рік навчався в клінічній ординатурі на кафедрі терапевтичної стоматології; в 1979 році захистив кандидатську дисертацію за темою «Лікування виразково-некротичних уражень слизової оболонки ротової порожнини мефенаміну натрієвою сіллю»; 1993 року йому присвоєно вчене звання «доцент» по кафедрі терапевтичної стоматології НМУ імені О.О. Богомольця.

Основними напрямками науково-практичної діяльності Олександра Несина є сучасні технології в стоматології, захворювання слизової оболонки порожнини рота, експериментальна пародонтологія.

У переліку його наукових здобутків 95 друкованих праць, серед яких – 6 патентів України на корисну модель, 7 раціоналізаторських пропозицій, співавторство підручника «Терапевтична стоматологія» в 4 томах, 3 навчальних посібника, 2 монографії, авторство тестових завдань «Крок 2» та «Крок 3-стоматологія».

Член апробаційної ради факультету Олександр Несин є куратором розділів «Захворювання слизової оболонки порожнини рота» та «Поглиблення клінічного мислення студентів», а також керівником підготовки учасників студентських Всеукраїнських турів Олімпіади зі стоматології протягом останніх 30 років. Він один з провідних фахівців у галузі діагностики та лікування захворювань слизової оболонки порожнини рота в Україні та країнах СНД. За вагомий внесок у стоматологічну науку, практику та навчально-методичну роботу нагороджений Почесними грамотами МОН, МОЗ і стоматологічного факультету НМУ.

У цей святковий день з трудовим Ювілеєм Олександра Несина вітали учні, співробітники та друзі. Слова подяки і найщиріші побажання подальшої плідної праці висловили професори кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань – Лариса Хоменко й Олена Остапко, декан стоматологічного факультету НМУ, професор Наталія Біденко.

Колектив кафедри терапевтичної стоматології бажає Олександру Федоровичу міцного здоров’я та наснаги. Нехай виросте ще не одне покоління, яке скаже Вам «Вчителю, дякую!»

 

Кафедра терапевтичної стоматології