ПРОЕКТ СТУДЕНТА НМУ АНДРІЯ МАРАНОВА НА СВІТОВІЙ АРЕНІ

15.12.2015

14 грудня 2015 року на позачерговому засіданні Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася презентація-звіт студента 4-го курсу медичного факультету №2 Андрія Маранова щодо захисту наукової розробки Araned.

Молодий науковець нещодавно повернуся з конференцій Seed Forum Foundation, які проходили у Нью-Йорку та Сан-Франциско. 

Суть його наукової програми полягає в комплексному підході до вивчення скелету людини із використанням технології доповненої реальності, 3D друку і 3D сканування. Тобто, Андрій пропонує друкувати кістки на 3D принтері, а на нерви та судини на руці дивитися за допомогою звичайного смартфону, додаток до якого він теж розробив. Це якісно змінить навчальний процес. Професорський склад університету підтримує молодого інноватора, його винахід вже має попередні замовлення. 

Розробка нашого студента викликала широке зацікавлення і у світі. Проект отримав відзнаки на міжнародних конференціях і стартап-конкурсах у США та Фінляндії. Вперше засновника медичного стартапу Araned запросили на конференцію Thiel Foundation Summit в Сан-Франциско, де на розвиток своєї програми студент НМУ отримав грант у розмірі 300 тисяч гривень

Винахід має пришвидшити і значно спростити вивчення людського тіла для студентів, бо у своїй роботі Андрій керується девізом: «Анатомія має бути доступною!» 

Нагадаємо, що студент нашого університету – стипендіат Президента України, київського міського голови й переможець п’яти Всеукраїнських студентських олімпіад. 

Примітно, що 4 роки тому, Андрія Маранова, запрошували на навчання на фізичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка і на факультет програмування в КПІ, проте він обрав медицину і Національний медичний університет імені О.О. Богомольця. Та все ж зацікавлення новітніми технологіями залишилися. Саме тому, за словами молодого науковця,  його проект Araned –  це синергія медичної науки, певних фізичних аспектів і звісно комп’ютерних новацій. 

Навчання в університеті Андрій поєднував з курсами за напрямом програмування та комп’ютерних наук. І коли, в якийсь момент з’явилася наша університетська локальна проблема в обмеженому використанні органічних препаратів, пов’язаних з біоетичними питаннями не лише в Україні, а й у світі, Андрій подумав – «а чому б не спробувати використати 3D сканування, 3D друк і доповнену реальність і не створити таке комплексне рішення для медичної освіти?». Все геніальне – просто. Проте за цим, здавалося б легким для науковців та фантастичним для пересічних людей, рішенням – безліч прочитаних статей, вивчених програм і опрацьованих матеріалів.  

На досягненому наш студент не зупиниться, вже наступного 2016-го року, 24-25 травня – медичний стартап Araned Андрія Маранова представлятиме Україну на Pioneers Festival у Відні (Австрія).

Прес-центр
НМУ імені О.О.Богомольця

 

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця