Представниці НМУ вивчали принципи освітніх стандартів ЄС у Варшаві

08.06.2023

Співробітники Національного медичного університету імені О.О. Богомольця долучилися до міжнародної програми академічної мобільності ERASMUS+, спрямованої на адаптацію української освіти до стандартів ЄС. У рамках заходу відбулася онлайн-конференція, а також два навчальних тренінги, що проводилися наживо на базі Варшавського медичного університету. Упродовж 210 навчальних годин учасники проекту вивчали принципи створення освітньо-професійних програм у Польщі й ЄС, особливості підготовки спеціальностей до акредитації, залучення роботодавців до створення і модифікації навчальних програм.

Представниці НМУ – заступниця начальника навчально-методичного відділу, доцентка Інна Кучеренко, кураторка ЄКТС фармацевтичного факультету, голова Товариства молодих вчених і спеціалістів, доцентка кафедри організації економіки фармації Ірина Костюк і кураторка ЄКТС фармацевтичного факультету, доцентка кафедри аналітичної, фізичної та колоїдної хімії Ольга Тимощук, долучилися до проведення усіх 3-х етапів міжнародної програми ERASMUS+.

Під час конференції «День культури якості освіти», що відбулася у змішаному форматі, представниці нашого Університету, разом з іншими 400-ми учасниками, обговорили заплановані МОН і МОЗ Польщі зміни у стандартах навчання на медичних факультетах.

На заняттях у Варшаві, що проводилися в рамках тренінгу «Стандартизація викладання та якість медичної освіти», з 29 травня по 2 червня учасники в очному форматі опрацьовували формування дидактичних компетенцій персоналу ЗВО у сфері медичної комунікації й ефективні методи активізації студентів до навчання. Також проаналізовано систему якості освіти й її функціонування у Варшавському медичному університеті, НМУ імені О.О. Богомольця й інструменти, що використовуються в обох університетах для оцінки якості освіти.

Також у Польщі, у рамках ERASMUS+, співробітниці Університету взяли участь у майстер-класах з викладання гігієни й епідеміології, медичної комунікації та педіатрії із доступом до бази дидактичних матеріалів, що зібрані на спеціально створеній платформі електронного навчання.

Стажування науково-педагогічних працівників відбулося в рамках співпраці між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Варшавським медичним університетом.

Пресцентр НМУ