Представники профкому співробітників НМУ взяли участь у профільному семінарі

22.04.2024

До Всесвітнього дня охорони праці, що відзначається наприкінці квітня, Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я провела профільний семінар для профспілкового активу медичної галузі та інженерів з охорони праці. Представники Профспілки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця разом з іншими учасниками обговорили актуальні питання охорони праці в медичній галузі.

Під час заходу наголосили на необхідності дотримання громадського контролю за охороною праці зі сторони профспілок, а також обговорили зміни у законодавстві про охорону праці, проведення розслідувань нещасних випадків, медоглядів та атестації робочих місць та інше.

НМУ на семінарі представили голова профкому співробітників, професорка Лілія Яременко, її заступниця Валентина Лапко, голова комісії профкому з питань охорони праці, професор Юрій Паустовський, виконуючий обов’язки керівника служби з охорони праці та пожежної безпеки Костянтин Грищенко, провідний інженер з охорони праці Університетської клініки НМУ Дмитро Константінов.  Вони взяли активну участь в обговоренні питань порядку денного семінару, акцентувавши увагу учасників, зокрема, на питанні розробки проєкту постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження Переліку робіт, на яких встановлюється доплата за несприятливі умови праці працівника організації та установ медичної освіти України».

Пресцентр НМУ