ПРЕДСТАВНИЦЯ НМУ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ГЕНЕРАЛЬНІЙ АСАМБЛЕЇ ВСЕСВІТНЬОЇ ФЕДЕРАЦІЇ СТОМАТОЛОГІВ

29.09.2022

Нещодавно в Женеві (Швейцарія) відбулася Генеральна  асамблея Всесвітньої федерації стоматологів. Світова стоматологічна спільнота обговорила питання глобальних цілей і стратегічного плану розвитку галузі до 2030 року. В престижній події успішно взяла участь українська делегація.

 У міжнародному заході Національний медичний університет імені О.О. Богомольця представила доцент кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології, генеральний секретар Асоціації ортодонтів України Ірина Скрипник. Очолювала українську делегацію президент Асоціації стоматологів України, професор Ірина Мазур.

Так, українські делегати взяли участь у роботі Світового Парламенту (World Dental Parliament), організованого Всесвітньою федерацією стоматологів (FDI World Dental Association).  В рамках його роботи відбулася низка офіційних зустрічей. Знаковими стали перемовини з президентом Американської стоматологічної асоціації, доктором Чадом Гехані та представниками Американської федерації стоматологів. Йшлося про подальшу співпрацю з метою зміцнення наукових досліджень і практичних розробок у стоматології для збереження здоров‘я населення України.

Українська делегація подякувала керівництву Всесвітньої федерації стоматологів за підтримку України у час війни. Сторони розробили план спільних заходів з безперервного розвитку лікарів.

 

Пресцентр