Практики рефлексотерапії стали доступні для студентів лікувальних факультетів НМУ

03.11.2022

28 жовтня кафедра фізичної реабілітації та спортивної медицини Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця провела майстер-клас з рефлексотерапії. Під час майстер-класу студентів ознайомили з історією та основами Китайської традиційної медицини, продемонстрували основні методи рефлексотерапії – акупунктуру, акупресуру, лікування банками, електроакупунктуру та масаж.

Доцентка кафедри Марія Овдій поділилася зі студентами знаннями та навичками китайської медицини, які отримала на стажуванні від НМУ в Університеті Традиційної Китайської Медицини у м. Ланчжоу в КНР.

Майстер-клас проходив в онлайн- та офлайн-форматі для студентів лікувальних факультетів та студентів фізичних терапевтів у відділенні реабілітації та фізіотерапії Університетської клініки НМУ ім. О.О. Богомольця. Студенти мали можливість взяти участь у проведені методик, з якими їх ознайомили на майстер-класі, та перевірити їх дію на собі.

Основною метою майстер-класу було ознайомити студентів з альтернативними немедикаментозними практиками, які можна застосовувати в реабілітаційному процесі для підвищення ефективності відновного лікування.

Китайській традиційній медицині вже понад 3000 років. Величезна кількість клінічних досліджень підтверджує високу ефективність мануальних практик китайської медицини для полегшення болю, зменшення стресу та тривоги, підвищення настрою, зняття м’язової напруги та сприяння відновленню та загоєнню тканин. Зокрема, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує акупунктуру для лікування більш ніж 100 захворювань.

НМУ не стоїть осторонь нових ефективних доказових методів лікування. Ми прагнемо, щоб  наші студенти володіли всіма можливими знаннями для підвищення ефективності своєї медичної практики.

 

За інформацією кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини