ПІШОВ З ЖИТТЯ ПРОФЕСОР ВАЛЕРІЙ КОРОТКИЙ

11.07.2022

Колектив кафедри хірургії №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з великим сумом повідомляє, що 9 липня на 86 році пішов з життя Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор Валерій Миколайович Короткий.

Зовсім недавно, 1 липня, професор відзначив свій 85-й ювілей. Однак, смертельна хвороба обірвала його життя.

Валерій Короткий протягом 32 років плідно трудився в НМУ імені О.О.Богомольця спочатку на посаді завідувача кафедри госпітальної хірургії (1985-2006 рр.), а до 2017 р. — професора цієї кафедри (з 2008 р. – кафедра хірургії №2). За свою хірургічну кар’єру професор виконав тисячі надскладних оперативних втручань на органах черевної порожнини, був піонером в розробці методів діагностики та лікування хірургічних захворювань гастродуоденальної та панкреатобіліарної зони.

Ім’я Валерія Миколайовича – видатного українського лікаря-вченого, назавжди увійшло в історію вітчизняної хірургії.

Колектив НМУ втратив надзвичайно добру, мудру, скромну людину, великого Учителя та наставника, чудового фахівця та порадника. Світлий спомин про Валерія Короткого назавжди залишиться в пам’яті та серцях його багаточисельних учнів, колег, а також хворих, яких він врятував своїм Божим талантом.

Висловлюємо щирі та глибокі співчуття рідним і близьким покійного.

 

Прощання з професором В.М. Коротким відбудеться 12 липня 2022 року о 13.30 за адресою: Київ, вул. Байкова, 16.

 

Вічна пам’ять, Учителю …