Пішов з життя доцент кафедри внутрішньої медицини №1 Микола Руденко

06.06.2023

05 червня 2023 року на 66-му році життя від тяжкої хвороби помер кандидат медичних наук, доцент кафедри внутрішньої медицини №1 Руденко Микола Миколайович. Колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям і колегам.

Микола Миколайович пройшов непростий життєвий шлях: вищу освіту здобув у Донецькому державному медичному університеті імені М. Горького. У 1988 році захистив кандидатську дисертацію, присвячену вивченню ролі пероксидації ліпідів у хворих на ІХС. У 1995 році отримав вчене звання доцента. Автор понад 250 наукових праць, співавтор 12 навчальних посібників по терапії та гастроентерології, був активним учасником міжнародних конференцій. Після захисту дисертації працював у Донецькому державному медичному університеті, а з 2014 року долучився до родини кафедри внутрішньої медицини №1 НМУ імені О.О. Богомольця.

Колектив Університету та кафедри в глибокій жалобі з приводу передчасної смерті колеги. Він був взірцем професіоналізму, гідним прикладом для майбутніх поколінь. Нехай добрий, світлий спомин про Миколу Миколайовича назавжди залишиться у серцях рідних і колег, усіх, хто його знав, любив і шанував.

Прощання відбудеться 07 червня об 11:30 у траурній залі Київської міської клінічної лікарні №18.

Вічна та світла пам’ять!