ПІШОВ З ЖИТТЯ ДОЦЕНТ КАФЕДРИ ХІРУРГІЇ №3 ЗАПЛАВСЬКИЙ ОЛЕКСАНДР ВІКТОРОВИЧ…

15.01.2022

15 січня 2022 року Університет поніс велику втрату – перестало битися серце великого хірурга, вчителя, наставника, вірного друга і чудової, чуйної людини – кандидата медичних наук, доцента кафедри хірургії №3

ОЛЕКСАНДРА ВІКТОРОВИЧА ЗАПЛАВСЬКОГО.

Олександр Вікторович 1950 року народження, в 1973 році закінчив лікувальний факультет Ворошиловградського медичного інституту. З 1973 по 1977 роки працював лікарем-хірургом у м. Красний Луч Ворошиловградської області. У 1977-1979рр. навчався у клінічній ординатурі за спеціальністю «Хірургія» при Київському медичному інституті. З 1979 р. працював лікарем-хірургом клінічної лікарні №15 м. Києва.

У 1986 р. переведений на посаду ординатора хірургічного відділення клінічної лікарні №12 м. Києва. З 1987 р. працював асистентом кафедри факультетської хірургії №2 НМУ імені О.О. Богомольця. У 1989 р. захистив кандидатську дисертацію на тему: «Віддалені результати оперативного лікування пілородуоденальних виразок, ускладнених кровотечею». З 1998 року – доцент кафедри хірургії №3 НМУ імені О.О. Богомольця. Олександр Вікторович є автором та співавтором 93 наукових друкованих (7 за кордоном) праць та 7 патентів України на винахід. Нагороджений Почесною грамотою Голови міськради м. Києва, орденом Агапіта Печерського ІІІ ступеня.

Упродовж довгих трудових років Олександр Вікторович залишався улюбленим викладачем у студентів, досвідченим фахівцем, справжнім взірцем для молодого покоління, здобув глибоку і щиру повагу серед колег та співробітників, мав безсумнівний авторитет на кафедрі. Спомин про нього завжди буде жити в наших серцях.

Колектив Національного медичного університету імені О.О.  Богомольця глибоко сумує з приводу непоправної втрати і висловлює щирі і глибокі співчуття рідним, близьким та колегам

ОЛЕКСАНДРА ВІКТОРОВИЧА ЗАПЛАВСЬКОГО…

 

СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ…