ПІШОВ ІЗ ЖИТТЯ ПРОФЕСОР КАФЕДРИ ОПИСОВОЇ ТА КЛІНІЧНОЇ АНАТОМІЇ ЮРІЙ ЮРІЙОВИЧ КУЗЬМЕНКО

10.05.2022

Після тяжкої хвороби пішов з життя доктор медичних наук, професор кафедри описової та клінічної анатомії Юрій Юрійович Кузьменко.

Юрій Юрійович Кузьменко пройшов в нашому Університеті шлях від асистента до професора кафедри.

Вищу медичну освіту він отримав 1992 року в Київському медичному інституті імені О.О. Богомольця. 1992 року – асистент, з 2000 р. – доцент,  2018 р. – професор кафедри анатомії людини. У 1999 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Мікроциркуляторне русло червоподібного відростка людини в пренатальному періоді онтогенезу». У 2013 році захистив докторську дисертацію на тему «Морфогенез нирки при діїендогенних та екзогенних чинниках в експерименті».

Автор та співавтор понад 100 наукових праць, 5 авторських свідоцтв  та 24 методичних розробок до практичних занять з анатомії людини. Був членом спеціалізованої вченої ради  при Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця та членом Апробаційної Ради «Морфологія».

За багато років сумлінної праці Юрій Юрійович здобув глибоку і щиру повагу колег та співробітників. Кафедра описової та клінічної анатомії втратила досвідченого анатома, талановитого вченого та педагога, доброзичливого товариша та наставника молоді.

Колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та кафедри описової та клінічної анатомії висловлює найщиріші співчуття з приводу раптової та непоправної втрати родині, колегам та друзям Юрія Юрійовича Кузьменка.

 

Вічна пам’ять…