Під час Олімпіади студенти-медики працювали біля ліжка хворого

25.03.2024

Днями на базі кафедри внутрішньої медицини №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася Всеукраїнська студентська олімпіада з внутрішньої медицини. В освітньому змаганні взяли участь студенти 4-6 курсів медичного факультету №2. Для контролю здатності застосовувати набуті знання, уміння, практичні навички викладачі кафедри внутрішньої медицини №2 розробили завдання для кожного з чотирьох етапів Олімпіади.

Так, на першому етапі учасники розв’язували 50 тестових завдань з внутрішньої медицини, а на другому – тлумачили результати лабораторних та інструментальних методів дослідження. Далі вони вирішували ситуаційні завдання з невідкладних станів, з визначенням тактики та надання екстреної медичної допомоги. На заключному етапі студенти-медики працювали безпосередньо біля ліжка хворого виконуючи опитування, фізикальний огляд, призначали план обстеження, немедикаментозне та медикаментозне лікування.

Перевіряли та оцінювали набуті студентами НМУ імені О.О. Богомольця знання і практичні навички члени компетентного журі. Зокрема, завідувачка кафедри внутрішньої медицини №2, доцентка Галина Мостбауер, професорки Марта Джус і Юлія Руденко, доценти Андрій Безродний та Оксана Зайцева.

За результатами проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з внутрішньої медицини І місце виборола шестикурсниця Анастасія Бойко, ІІ та ІІІ місця Карина Новосад та Аделіна Федак відповідно. Жодного з учасників Олімпіади не залишили без подарунків, а переможцям вручили дипломи.

Бажаємо студентам-медикам подальших успіхів у навчанні та нових досягнень!

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри внутрішньої медицини №2