Перший проректор НМУ взяв участь у засіданні Поважної Ради Ордену Святого Пантелеймона

23.01.2023

Перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, член Поважної Ради Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона», професор Олександр Науменко взяв участь у засіданні Поважної Ради, що відбулося днями на території Патріаршого Собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицька Церкви в Києві.

Під час першого в цьому році засідання члени Поважної Ради ознайомилися з історією храму та його життям під час бойових дій у столиці, відвідали крипту та вшанували пам’ять одного з засновників Відзнаки – колишнього настоятеля УГКЦ та кардинала Католицької Церкви Блаженнішого Любомира (Гузара).

Головну тему заходу висвітлив у своєму виступі «Українська Греко-Католицька Церква та її роль у становленні української державності» член Поважної Ради Відзнаки Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Своєю чергою голова організації Василь Князевич розповів про проєкти, які реалізовують на сьогодні, про плани на цей рік, інформував про створення робочих груп за участі членів Поважної Ради та налагодження діяльності за пріоритетними напрямками.

Нагадаємо, що громадська Відзнака «Орден Святого Пантелеймона» має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Відзнаку часто називають «Медичним Оскаром».

 

Пресцентр НМУ