Освітньо-професійну програму студентів-стоматологів акредитовано з визначенням «зразкова»

05.05.2023

2022-2023 навчальний рік на стоматологічному факультеті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця видався насиченим подіями. Головною подією стало визнання інноваційності освітньої програми (ОП) другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 221 «Стоматологія» галузі знань 22 «Охорона здоров’я» з визначенням «зразкова».

Акредитація освітньої програми (ОП) Національним агентством з забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) є надзвичайно важливим і відповідальним етапом, оскільки має засвідчити відповідність програми, за якою навчаються студенти, сучасним стандартам освіти, оцінити її здобутки, якість освіти за цією програмою, а також надати рекомендації з її покращення.

На стоматологічному факультеті за підтримки адміністрації НМУ постійно проводиться робота щодо підвищення якості освітнього процесу: вдосконалюється освітня програма, регулярно оновлюється методичне забезпечення, здійснюється академічна мобільність студентів, зокрема міжнародна, активізуються заходи неформальної освіти, випускаються підручники нового покоління, запроваджуються інноваційні методи навчання. До оновлення, і модернізації освітньої програми долучаються стейкхолдери: роботодавці, студенти, випускники, викладачі Університету.

Інформація про усі напрямки роботи факультету була сконцентрована у наданому експертній групі НАЗЯВО звіті самооцінювання, що підготовлений робочою групою на чолі з гарантом освітньо-професійної програми «Стоматологія», деканкою стоматологічного факультету, професоркою Наталією Біденко. Представники адміністрації Університету, співробітники факультету, здобувачі вищої освіти, студентський актив, роботодавці, долучалися до зустрічей з експертами НАЗЯВО, демонструючи здобутки освітнього процесу на ОП.

Результатом злагодженої роботи стало визнання інноваційності освітньої програми та отримання акредитації з визначенням «зразкова». Достойний результат багаторічної діяльності Університету з підготовки лікарів-стоматологів – це не лише визнання високої якості освітнього процесу в НМУ, але і як потужний стимул до подальшого вдосконалення та роботи.

Вітаємо колег із високим визнанням їхньої діяльності!

 

Пресцентр НМУ за інформацією стоматологічного факультету