Одній із кращих аудиторій фармацевтичного факультету НМУ присвоїли ім’я видатного фармацевта

22.11.2023

22 листопада на фармацевтичному факультеті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відкрили аудиторію імені Заслуженого працівника охорони здоров’я, голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення розвитку фармації та здійснення фармацевтичної діяльності, завідувача кафедри аптечної та промислової технології ліків з 2006 по 2012 роки, кафедри організації та економіки фармації з 2012 по 2017 роки,  професора Михайла Сятині. Рішення про присвоєння аудиторії №2 імені видатного вченого підтримали на Вченій раді НМУ у жовтні цього року.

У заході пам’яті вченого взяли участь ректор НМУ Юрій Кучин, проректор з навчально-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, проректор з навчально-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректорка з навчально-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, голова профспілки співробітників Лілія Яременко, деканка фармацевтичного факультету Тетяна Рева, завідувачі кафедр профільного факультету, відомі представники фармацевтичної галузі, колеги, рідні та друзі  Михайла Сятині.

У своїй промові професор Юрій Кучин відзначив вагомий внесок Михайла Луковича у розбудову фармацевтичного факультету і фармацевтичної галузі України. Як депутат Верховної Ради України IV скликання, він доклав багато зусиль для законодавчого утвердження фармації у нашій державі, підготовки для неї висококваліфікованих спеціалістів. Ректор зазначив, що такий формат увічнення пам’яті видатних вчених і вчителів сприяє вихованню майбутніх лікарів та фармацевтів у традиціях поваги до свої вчителів.

Своєю чергою завідувач кафедри організації та економіки фармації Костянтин Косяченко розповів про життєвий і професійний шлях професора Михайла Сятині. На конкретних прикладах діяльності, справах видатного фармацевта сучасності продемонстрував шлях становлення фармацевтичного факультету і кафедри, окреслив перспективи її подальшого розвитку. Згодом підтримали урочистий захід своїми промовами інші учасники події, які добрим, вдячним словом згадували професора Михайла Сятиню, розповідали про нинішні досягнення фармацевтичного факультету, що незабаром відзначить своє 25-річчя.

Пресцентр НМУ