ЗАВЕРШИЛИСЯ ВИПУСКНІ ІСПИТИ НА ЗАОЧНОМУ ВІДДІЛЕННІ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

09.02.2022

З 10 січня по 9 лютого 2022 року на заочному відділенні фармацевтичного факультету НМУ імені О.О.Богомольця проходив комплексний атестаційний іспит з п’ятьох дисциплін – «Фармацевтична хімія», «Технологія лікарських засобів», «Фармакогнозія», «Організація та управління у фармації» і «Клінічна фармація та фармацевтична опіка», – що знайшло відображення у кількості запитань в екзаменаційному білеті. Уперше до офіційної назви іспиту додалося: «професійно орієнтований». Це означає, що здобувач вищої медичної, в даному разі – фармацевтичної, освіти, крім теоретичних знань, повинен засвідчити вміння застосувати їх на практиці – приготувати порошок, мазь, розчин, емульсію, суспензію тощо або оцінити якість і відповідність нормі вже готових ліків. З інших дисциплін випускники мали розв’язати ситуативне завдання або за морфологічними ознаками, без допомоги довідників визначити ту чи іншу лікарську рослину.

Окрім викладачів і завідувачів профільних кафедр, до складу екзаменаційної комісії увійшли проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор О.М. Власенко і декан фармацевтичного факультету, професор Т.Д. Рева. А очолила комісію завідувач кафедри аптечної та промислової технології ліків, професор Ж.М. Полова. Відповідальний секретар – доцент цієї кафедри О.М. Роїк.

Як зазначила заступник голови ЕК, декан факультету, професор Т.Д. Рева, з 571 здобувача вищої освіти усі склали іспит в цілому успішно, хоч, зважаючи на складність атестації, зокрема її практичної складової, рівень знань і практичних навичок був прогнозовано різним. «Випускна сесія тривала місяць, – зазначила Тетяна Дмитрівна, – тобто досить довго. Студентка з Житомирщини Вікторія Алієва встигла народити «королівську» двійню, тобто хлопчика і дівчинку, і при цьому успішно пройти атестацію».

Залишається поздоровити і щасливу маму, і всіх здобувачів вищої освіти, а також їхніх екзаменаторів із благополучним завершенням іспиту і побажати нових досягнень і звершень на нелегкій і відповідальній ниві, якою є фармацевтика.

 

Прес-центр