НМУ вперше приймав Вифлеємський вогонь миру

18.12.2023

16 грудня до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця завітали представники Національної скаутської організації України «Пласт». Пластуни передали нашим студентам та колегам мерехтіння Вифлеємського вогню миру

До заходу долучилися ректор НМУ Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, декан медичного факультету № 2 Руслан Цимбалюк, деканка стоматологічного факультету Наталія Біденко, співробітники ректорату, факультетів, кафедр, а також студенти-активісти Профкому, Студентської ради та СНТ імені О.А. Киселя.

Вифлеємський вогонь, який наш Університет приймав вперше, є символом різдвяної традиції. Кожен рік незадовго до Різдва вогонь запалюють у різних країнах як символ миру, надії та добра. Традиційно, саме скаутські організації поширюють Вифлеємський вогонь. Він стає світлом, що об’єднує людей різних віровчень та культур у спільній символіці різдвяних свят. Сьогодні сяйво вогню з Вифлеєму набуло особливого значення – незламності та єдності в боротьбі за наше вільне майбутнє. Любов завжди перемагає зло і допоможе повернути мир після перемоги в Україну. Цьогоріч цей вогонь є дуже особливим, адже наша країна потерпає від військової агресії.

Всі охочі можуть запалити свічку від лампадки з благодатним вогнем, яка знаходиться у холі морфологічного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця до свят (1-й поверх, поряд з новорічною ялинкою).

Пресцентр НМУ