НМУ відвідала делегація з Варшавського медичного університету

13.03.2023

Ректор Варшавського медичного університету Збіґнєв Ґацьонґ і керівник Польської авіаційної медичної служби Роберт Голонзковський в рамках візиту до України відвідали Національний медичний університет імені О.О. Богомольця. Під час візиту польська делегація відвідала також Міністерство охорони здоров’я України та НДСЛ «Охматдит».

Ректор НМУ Юрій Кучин спільно з проректоркою з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Ріммою Скрипник, проректором з наукової роботи та інновацій Сергієм Земсковим, деканом медичного факультету №1 Володимиром Мельником і начальницею міжнародного відділу Іванною Сахандою провели гостям екскурсію Університетом. Показали колекцію анатомічних препаратів, унікальну колекцію мікроскопів видатних вчених ХVІІ-ХVІІІ ст., ембріологічну колекцію, лекційні аудиторії, розповіли про історію НМУ.

Збіґнєв Ґацьонґ і Роберт Голонзковський, які докладають значних зусиль для допомоги українським медикам, ознайомилися з роботою нашого Університету під час війни та поцікавилися організацією навчального процесу в умовах сьогодення. Гості відвідали симуляційний центр Інституту післядипломної освіти та ОСКІ-центр, переглянули всі манекени й їхній функціонал. Також вони відвідали курс Комітету Європейської освіти в анестезіології (СЕЕА), що в той день проходив у НМУ.

Юрій Кучин презентував проєкт об’єднаного симуляційного центру та розповів про перспективи розвитку симуляційного навчання в НМУ.

Як зауважив ректор НМУ, Варшавський медичний університет є багаторічним надійним партнером нашого Університету. В рамках співпраці вже реалізовано багато спільних проєктів.

«Під час війни ми особливо відчули всебічну підтримку наших польських колег. Щиро дякую ректору Варшавського медичного університету та польським колегам за те, що ми маємо можливість реалізувати потужні спільні проєкти на шляху євроінтеграції України, зокрема і в галузі охорони здоров’я та підготовці медиків», – додав Юрій Кучин.

Своєю чергою польські колеги поділилися досвідом організації функціонування Університетських лікарень і симуляційного навчання. Окрім того, партнери обговорили кілька важливих проєктів, зокрема можливість організації навчання для українських медиків за участі польських тренерів.

 

Пресцентр НМУ