НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ ВИКОНАВ ПЛАН ДЕРЖЗАМОВЛЕННЯ

05.09.2022

5 вересня в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця під час засідання Приймальної комісії підсумували перший етап вступної кампанії-2022 та зарахування абітурієнтів на місця державного замовлення. Попри війну Університет виконав план державного замовлення. На сьогодні Приймальня комісія завершила прийом оригіналів документів про вступ на бюджетні місця та вже підписано накази про зарахування студентів.

На засіданні ПК були присутні проректори, декани факультетів, секретаріат Приймальної комісії.

«Попри труднощі, пов’язані з воєнним станом, Приймальній комісії нашого Університету вдалося на високому рівні організувати і провести перший етап вступної кампанії. Умови і нормативи Міністерства освіти України та Міністерства охорони здоров’я України нам вдалось виконати. Ми показали, що готові до викликів, які нам диктує війна, використовуючи наші сильні сторони», – зазначив Голова Приймальної комісії, ректор НМУ, професор Юрій Кучин. Принагідно, ректор подякував членам Приймальної комісії за здатність швидко та професійно адаптуватись до вимог сьогодення, за гнучкість і вміння корелювати свої професійні навички відповідно до кращих міжнародних практик, які можна застосувати в сучасних умовах.

Так, у п’ятницю, 2 вересня, об 18:00 ПК припинила прийом оригіналів документів про вступ на всі факультети. Фінальні результати отримали сьогодні, бо частина абітурієнтів відправила документи до Приймальної комісії НМУ поштою до 02 вересня включно. Для медико-психологічного і стоматологічного факультетів НМУ перший етап вступної кампанії-2022 завершився ще минулого тижня. Рекомендовані до вступу 8 майбутніх стоматологів і 15 медичних психологів вже подали оригінали документів.

Під час засідання з результатами першого етапу вступної кампанії ознайомив присутніх заступник голови ПК, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко (презентація). Із рекомендованих до зарахування 869 абітурієнтів 781 принесли або переслали поштою оригінали своїх документів, що є підставою для їхнього зарахування. На 88 бюджетних місць буде рекомендовано вступників, які раніше подали документи для вступу на контрактній основі і належать до пільгових категорій. Відтак, державне замовлення виконано.

«Робота Приймальної комісії триває, – зауважив її відповідальний секретар Максим Приступюк. – Вже завтра приступаємо до прийому оригіналів документів до зарахування абітурієнтів, які вступають на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб. Є підстави вважати, що й другий етап кампанії буде успішно виконано».

Тим часом вступна кампанія-2022 триватиме до 30 вересня, що стосується громадян України. Іноземці ж матимуть змогу вступити до НМУ імені О.О. Богомольця до кінця грудня.

 

Пресцентр