НМУ імені О.О. Богомольця і Варшавський медуніверситет проведуть Конгрес оториноларингологів

27.03.2024

13-22 березня перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Олександр Науменко з робочим візитом відвідав Варшавський медичний університет (ВМУ). Польський заклад вищої освіти є постійним надійним партнером нашого Університету. У межах візиту обговорили проведення спільного VI Україно-польського конгресу «Інноваційні технології в оториноларингології», провели робочі зустрічі і майстер-класи, реалізували спільні лікувальні проєкти.

Так, ректор ВМУ Збіґнєв Ґацьонґ і перший проректор НМУ Олександр Науменко обговорили результати академічного обміну між нашими університетами. Акцентували увагу на перспективах співпраці у цьому напрямку і подальшому стажуванні здобувачів освіти третього рівня акредитації. Також обговорили можливість започаткування програми навчання здобувачів другого рівня акредитації. Зростає інтерес і до співпраці між професорсько-викладацьким складом, відтак обговорили питання продовження обміну делегаціями співробітників і молодих науковців.

У межах візиту професор Олександр Науменко спільно з професором ВМУ Казіміром Нємчиком провели унікальні оперативні втручання у клініці оториноларингології, хірургії голови та шиї зі встановлення кохлеарних імплантів «Cochlear» і «Advanced Bionics». Окрім того, колеги успішно провели оперативне втручання щодо видалення гранулярної холестеатоми основи черепа та піраміди скроневої кістки з доступом через середнью черепну ямку. Унікальні оперативні втручання започатковані завідувачем кафедри та клініки оториноларингології, хірургії голови та шиї ВМУ, Президентом Європейської асоціації хірургів основи черепа Казіміром Нємчиком і проводяться в клініці оториноларингології Варшавського медуніверситету. А завдяки партнерським відносинам між університетами, віднедавна, такі оперативні втручання можливі і в Університетській клініці нашого Університету та на клінічних базах кафедри оториноларингології НМУ.

Що важливо, українська та польська сторони запланували проведення спільних оперативних втручань і кохлеарних імплантацій спільно з професором Казіміром Нємчиком на клінічних базах кафедри оториноларингології нашого Університету цьогоріч у травні-червні. Крім того, заплановані візити наших співробітників і співробітників Варшавського медуніверситету для проведення таких оперативних втручань у клініках обох університетів.

Також професори провели 3 майстер-класи з пластичної ринохірургії для співробітників кафедри і клініки, аспірантів і студентів Варшавського медичного університету.

Особливу увагу колеги приділили підготовці до проведення спільного масштабного конгресу. На захід було запрошено ректора ВМУ. Нагадаємо, 19-20 квітня в нашому Університеті відбудеться VI Україно-польський конгрес «Інноваційні технології в оториноларингології». Окрім наукових доповідей, на заході будуть представлені численні майстер-класи.

Пресцентр НМУ