НМУ для фронту: передали допомогу для надання екстреної медичної допомоги

21.08.2023

Днями від співробітників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця передали на передову адресну допомогу бійцям аеромобільного батальйону Збройних Сил України. Зокрема, оклюзійні торакальні і гелеві пов’язки, гемостатичні бинти, перев’язувальні пакети одноразового використання, безкаркасні евакуаційні ноші. Всі ці засоби призначені для надання екстреної медичної допомоги пораненим на етапі евакуації.

Із проханням придбати засоби для надання екстреної медичної допомоги звернулося командування однієї з військових частин Міністерства оборони України. За кошти Первинної профспілкової організації співробітників НМУ придбали перелік необхідних речей на суму у 226 тис. гривень. Спілчани оперативно сформували набори і спакували вантаж. Нині військові медики доправлять його до медпункту за призначенням, де засоби будуть розподілені між бойовими підрозділами пропорційно потреб. Військові розповідають, що на передовій постійно тривають навчання особового складу з надання екстреної медичної допомоги пораненим. Зокрема, навчають ефективно використовувати медичні засоби у екстремальних ситуаціях.

Як зазначив ректор НМУ Юрій Кучин, який зустрівся з військовими медиками перед поїздкою на передову, комплектами для надання екстреної медичної допомоги має бути забезпечений кожен український воїн, бо їх наявність і вміле використання дає можливість максимально швидко зреагувати на проблему, у певних випадках мінімізувати ризики для здоров’я внаслідок осколкових поранень і опіків.

Незабаром наші захисники на фронті отримають цей життєво важливий вантаж. Медичних засобів вистачить для забезпечення батальйону у 600 осіб. Вантаж доставлять військові медики, які прямують у Запорізьку область. До речі, всі засоби, які Університет передав на фронт, є українського виробництва.

За словами голови профспілки співробітників НМУ Лілії Яременко, важливо, що ця допомога є адресною. Тобто вона надійде саме тим підрозділам на лінії фронту, де її потребують найбільше.

Військові подякували всім співробітникам Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, членам профспілки, за суттєву допомогу.

Пресцентр НМУ