Незабаром стартує новий курс тематичного удосконалення для лікарів-офтальмологів

29.04.2024

13 травня на базі  кафедри офтальмології НМУ імені О.О. Богомольця, яку очолює професор Дмитро Жабоєдов, розпочнеться цикл тематичного удосконалення для лікарів «Антиангіогенна терапія в лікуванні захворювань органа зору» на контрактній основі.

Цикл проводиться з метою підвищення кваліфікації лікарів-офтальмологів і передбачає удосконалення теоретичних знань та практичної підготовки, поглиблення професійних компетентностей, а також отримання нових актуальних знань з діагностики та лікування захворювань, в основі яких лежить патологічний ангіогенез.

Наразі антиангіогенна терапія є «золотим стандартом» у лікуванні таких VEGF-опосередкованих захворювань, як діабетичний макулярний набряк, неоваскулярна мембрана при віковій макулярній дегенерації, посттромботична та хороїдальна неоваскуляризація при високій ускладненій міопії. Для своєчасного лікування необхідно проведення комплексного обстеження, що включало б використання як сучасних офтальмологічних методів обстеження, так і стандартних. Важливим для лікаря-офтальмолога є вміння проводити аналіз отриманих результатів.

У межах курсу тематичного удосконалення детально опрацьовуватимуться питання підготовки відповідного інструментарію для проведення інтравітреальної ін’єкції, безпосередньо техніки проведення, її етапність, відповідних препаратів і їх вибір.

Що важливо, всі навички відпрацьовуватимуться на спеціальному тренажері, що надається кафедрою офтальмології, а під час проходження навчання учасники матимуть змогу працювати в операційних залах на клінічних базах кафедри офтальмології.

Тривалість курсу 1 тиждень (39 годин). Зручні форми навчання та гнучкі графіки виконання навчальної програми сприятимуть якісному засвоєнню важливого матеріалу.

На слухачів циклу очікують креативна та доступна подача матеріалу, інтерактивні лекції, нестандартні презентації, дискусії та практичний розбір практичних кейсів, можливість обговорювати та разом вирішувати складні клінічні завдання. Учасники матимуть доступ до презентацій та відеолекцій.

Після успішного закінчення циклу тематичного удосконалення кожен учасник отримує посвідчення встановленого Міністерством охорони здоров’я України зразка та 25 балів безперервного професійного розвитку лікарів.

Лектори курсу – завідувач кафедри офтальмології, професор Дмитро Жабоєдов, професорка Рімма Скрипник, доцентки Наталія Гребень та Інна Скрипниченко.

Інформація щодо запису на курс за телефоном: (098) 579-29-15 (асистентка кафедри офтальмології Катерина Миколаївна Соломаха).

За інформацією кафедри офтальмології