НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР "ОРТОДОНТІЯ: МІЖДИСЦИПЛІНАРНИЙ АСПЕКТ"

25.04.2016

25 квітня 2016 року на базі кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся науково-практичний семінар «Ортодонтія: міждисциплінарний аспект». Семінар з актуальних проблем стоматології проводився для лікарів-інтернів, студентів, лікарів Стоматологічного медичного центру НМУ. 

З доповіддю виступила лікар-ортодонт, кандидат медичних наук, доцент кафедри дитячої стоматології та ортодонтії Університету дружби народів Марія Васильєва, яка є членом Всесвітньої та Європейської федерацій ортодонтів, членом Всесвітньої асоціації мікроімплантації в ортодонтії (WMIA).

Під час семінару учасники розглядали впровадження експрес-методів діагностики патології прикусу та планування ортодонтичного лікування з урахуванням постуральних особливостей, підходи до нормалізації положення бокових зубів у пацієнтів з дистальною оклюзією в періоді постійного прикусу.

Молоді фахівці – інтерни-стоматологи ознайомились з досвідом впровадження тактики збереження дистопованих та ретенованих зубів з метою вирівнювання оклюзійної площини, вирішення проблем скронево-нижньощелепних суглобів та можливості подальшої протетичної реабілітації з використанням на етапах лікування мікроімплантів. В процесі дискусії з фахівцями обговорювались питання доцільності використання мікроімплантів в практиці лікаря-ортодонта, необхідності глибоких знань біомеханіки переміщення зубів, можливості фіксації мікроімплантів як на верхній, так і нижній щелепах в різних зонах. 

В ході науково-практичного семінару було проведено клінічний розбір ортодонтичних пацієнтів, складних випадків неефективного довготривалого лікування. Молоді лікарі отримали навики з клінічного обстеження пацієнта з використанням кінезіологічних тестів, які дозволяють виявити зв’язки патології прикусу з формуванням скелету та м’язового каркасу пацієнта, розібрали клінічні приклади поняття «оклюзійної хвороби», впливу патології оклюзії на зір та дихання.  

 

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця