На засіданні Вченої ради Університету ухвалили ряд важливих питань

30.05.2023

30 травня на засіданні Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця розглянули важливі кадрові питання, погодили присвоєння вчених звань для науково-педагогічних працівників, затвердили зміни до Правил прийому на навчання та освітніх програм.

У засіданні взяли участь перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров, ректор НМУ Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, проректор з економічних питань Володимир Титикало, голова профспілки співробітників Лілія Яременко, члени Вченої ради, декани факультетів, завідувачі кафедр, начальники відділів Університету.

Розпочався захід із вручення ректором НМУ Юрієм Кучиним спільно з головою профкому співробітників Лілією Яременко почесних грамот і подяк Вченої ради співробітникам Університету за потужну працю у розвитку якісної  вищої медичної освіти.

Шляхом таємного голосування члени Вченої ради прийняли важливі кадрові рішення, зокрема, обрали завідувачів 11 кафедр. Так, обрано: завідувача кафедри акушерства і гінекології №1 – Дмитра Говсєєва, завідувача кафедри загальної і медичної психології – Михайла Матяша, завідувача кафедри загальної хірургії №2 – Олександра Іоффе, завідувачку кафедри інфекційних хвороб – Ольгу Голубовську, завідувача кафедри мікробіології, вірусології та імунології – Володимира Широбокова, завідувачку кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії – Олену Хаустову, завідувача кафедри нейрохірургії – Віталія Цимбалюка, завідувача кафедри педіатрії №2 – Олександра Волосовця, завідувачку кафедри філософії, біоетики та історії медицини – Ірину Васильєву, завідувача кафедри нефрології та екстракорпоральних технологій Інституту післядипломної освіти – Дмитра Іванова, завідувача кафедри офтальмології та оптометрії післядипломної освіти Інституту післядипломної освіти – Сергія Рикова.

Члени Вченої ради погодили 9 кандидатів на посади професорів кафедр та 16 кандидатур на присвоєння вчених звань старшого дослідника, професора і доцента науково-педагогічним працівникам Університету. Вітаємо наших колег з отриманням заслужених вчених звань.

«У НМУ ми приділяємо значну увагу підсиленню професорсько-викладацького колективу фаховими спеціалістами, які мають значні досягнення у розвитку вищої медичної освіти та медицини загалом», – сказав ректор НМУ і відзначив, що в нашого Університету є унікальний кадровий потенціал і працює потужна команда, яка, застосовуючи значний досвід і сучасні методики викладання, забезпечує підготовку фахівців медичної галузі на найвищому рівні.

На засіданні також затвердили зміни до Правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти в НМУ. Оскільки у 2023 році наш Університет відкриває нову соціально затребувану спеціальність – 224 «Технології медичної діагностики та лікування» галузі знань 22 «Охорона здоров’я».

Окрім того, члени Вченої ради затвердили зміни до 9 освітньо-професійних програм, склад разової спеціалізованої Вченої ради, проєктні групи та гарантів освітньо-наукових програм спеціальності 221 «Стоматологія» (гарант програми, керівник проєктної групи – Андрій Копчак) та спеціальності 222 «Медицина» (гарант програми, керівник проєктної групи – Сергій Земсков). Призначили головою екзаменаційної комісії в складі фахової передвищої освіти Медичного фахового коледжу НМУ імені О.О. Богомольця для атестації здобувачів за спеціальністю 221 «Стоматологія» Олександра Канюру. Прийняли рішення щодо видачі диплома доктора філософії за спеціальністю 222 «Медицина» Наталії Соломенніковій, визначили структурні підрозділи та кандидатури рецензентів для проведення експертизи дисертацій на здобуття наукових звань доктора медичних наук, розглянули ряд поточних питань.

Пресцентр НМУ