На педіатричному факультеті школярам і студентам прочитали лекцію з вакцинації

23.05.2023

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця школярам старших класів і переможцям різноманітних олімпіад прочитали лекцію в рамках проєкту #Immunization «Сильніше разом: імунізація та вакцинація». На лекції слухачі покрашили свої знання щодо вакцинації, видів вакцин, цінності вакцинування та дізналися, що таке імунна відповідь і принцип її роботи. Захід відбувся за організації медичного факультету №3 спільно з командою комітету #SCOPH #UMSA_Kyiv в партнерстві з МГО «UkrTeenScience».

Спікеркою виступила деканка медичного факультету №3, професорка кафедри дитячих інфекційних хвороб Оксана Виговська.

На лекції були присутні понад 40 школярів старших класів, а також студенти медичних коледжів і медичних факультетів НМУ.

Так, під час освітнього заходу розглянули найпопулярніші дитячі інфекційні захворювання та принципи їхнього лікування, пограли у навчальний квіз у додатку Kahoot. Юні здобувачі освіти активно брали участь у дискусіях та обговореннях і дізналися чимало нового про діяльність наукових організацій та студентську активність. Присутні мали можливість поставити запитання спікерці, а найактивніші учасники були нагороджені призами.

Створена лекторкою тепла і дружня атмосфера дозволила учасникам обмінюватися досвідом та ідеями, поспілкуватися зі професоркою та одне з одним. Тож такий формат стимулює взаємне навчання та сприяє формуванню міцних зв’язків між учасниками.

За інформацією медичного факультету №3