На медичному факультеті №2 провели курс з тактичної медицини

08.11.2022

На медичному факультеті №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провели курс з тактичної медицини для студентів лікувальних факультетів. Навчання відвідали 50 студентів і лікарів. Тактична медицина, як ніколи, актуальна в умовах повномасштабної військової агресії проти України. Надання першої і долікарської медичної допомоги зберігає життя поранених і хворих, а своєчасна евакуація з поля бою запобігає повторному ураженню або загибелі.

Менторами чергового тренінгу з долікарської допомоги стали спеціалісти, які мають бойовий досвід. Серед них Микола Коротя – заступник декана медичного факультету №2 по роботі з 1-2 курсами, асистент кафедри хірургії з курсом невідкладної та судинної хірургії, командир спеціального підрозділу медичного призначення «СКЛІФ», а також Андрій Бубнов – студент 4 курсу медичного факультету №2, який з перших днів повномасштабної агресії росії проти України захищає нашу Батьківщину.

Захід відвідали 50 студентів і лікарів. На жаль, кількість місць для реєстрації була обмеженою, але інші бажаючі мали змогу спостерігати за тренінгом онлайн.

Основні акценти курсу були розставлені на застосуванні студентами отриманих знань з тактичної медицини не тільки у зоні бойових дій, але й у тих містах, які щодня страждають від ракетних обстрілів, що неминуче призводить до поранень цивільного населення. Ми сподіваємось, що отримані знання не знадобляться, проте, у випадку необхідності будьте впевнені, що студенти медичних факультетів готові надавати кваліфіковану першу медичну допомогу всім, хто цього потребує.

 

Медичний факультет №2