На клінічній базі Університету відбулася міжнародна науково-практична конференція

21.11.2023

Днями на клінічній базі кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у дитячій клінічній лікарні №7 м. Києва відбулася Міжнародна науково-практична конференція пам’яті засновників вітчизняної школи дитячої щелепно-лицевої хірургії. До участі у заході наживо та онлайн долучилися понад 200 науковців з України, США, Італії, Греції, Франції, Словаччини, Бразилії, Австралії та Азербайджану.

З привітанням до учасників звернувся перший заступник міністра охорони здоров’я України, професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ імені О.О.Богомольця Сергій Дубров. У заході взяли участь перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко та проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Олександр Канюра. Почесними гостями заходу стали професорка Лариса Хоменко, засновниця школи дитячої терапевтичної стоматології в Україні,  та завідувачка кафедри ортопедичної стоматології та ортодонтії  Київського медичного університету Світлана Дорошенко, засновниця школи ортодонтії.

Окрім іноземних науковців з США, Італії, Греціїї, Франції, Словаччини, Бразилії, Австраліїї та Азербайджану, до участі в конференції приєдналась і віцепрезидентка American Cleft Palate-Craniofacial Association, професорка Оксана Джексон, яка за активну підтримку української медицини в надскладний для країни період отримала державну нагороду від Президента України Володимира Зеленського.

Тема заходу  «Мультидисциплінарний підхід в комплексній реабілітації пацієнтів з вродженими вадами розвитку щелепно-лицевої ділянки» викликала жваву дискусію серед учасників. Власні презентації представили неонатологи, радіологи, щелепно-лицеві, торакальні, пластичні, краніо-фаціальні хірурги, психологи, ЛОР-спеціалісти та speech-терапевти.

За інформацією кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку