НА КАФЕДРІ МОВНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТИ ПОГЛИБЛЮЮТЬ ЗНАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

14.12.2022

На кафедрі мовної підготовки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця значну увагу приділяють гуртковій роботі зі студентами. Ця діяльність однаково цікава як для майбутніх лікарів, так і для їхніх наставників, адже під час творчих зустрічей в одній аудиторії збираються ентузіасти, небайдужі люди, які бажають глибше пізнати навчальні предмети, отримати додаткову позапрограмну інформацію. Особливо актуальним сьогодні для молоді є знання іноземної мови.

«English speaking club» – науковий гурток кафедри мовної підготовки, яку очолює професор Ніна Литвиненко. Днями у змішаному форматі відбулося чергове засідання, у якому взяли участь керівник сектору іноземні мови, доцент Людмила Аврахова, відповідальна за роботу наукового гуртка, старший викладач Валерія Захарова та студенти-гуртківці. Тема – «Tooth extraction and its possible complications».

Студенти стоматологічного факультету підготували ґрунтовні презентації останніх досліджень у галузі хірургічної стоматології. Зокрема, Аліна Діхтієвська представила доповідь «Сучасні методи усунення ускладнень після видалення зубів». Цікавими і актуальними були повідомлення Євгена Морзенка, Дмитра Десятова, Марії Романюк та Андрія Пірожка. Під час доповідей студенти продемонстрували не лише фахові знання клінічних ситуацій, а й високий рівень сформованості іншомовної компетентності. У процесі обговорення до події підключалися студенти, що перебували в аудиторії і ті, які брали участь у засіданні гуртка у форматі онлайн.

Як розповідає доцент Людмила Аврахова основним завданням на гуртку є формування навичків здійснювати пошук наукової інформації та її використання у мовлені, а також заохочувати студентів до поглибленого опанування іноземної мови.

У науковому гуртку налічується понад 40 студентів з різних факультетів, переважна більшість яких на достатньому  рівні володіють  англійською мовою, але саме вони добре розуміють, що вивчення мови – це неперервний процес, тому з цікавістю працюють над збагаченням активного словникового запасу та вдосконаленням мовлення. Серед активістів студентка третього курсу  медичного факультету №3 Маргарита Власик. Вона є старостою гуртка, відмінниця навчання. Дівчина розповіла, що більшість тем для обговорення пропонують або обирають самі студенти. На наступних засіданнях планують спілкуватися англійською мовою не лише на медичні, а й на теми, які пов’язані з історією України, що сприятиме  вихованню патріотизму у майбутніх лікарів. 

 

За інформацією кафедри мовної підготовки