На кафедрі ендокринології НМУ завершився цикл спеціалізації для столичних лікарів

30.05.2023

Щороку протягом трьох місяців на базі Київського міського клінічного ендокринологічного центру у співпраці з Інститутом післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбуваються курси, де навчаються лікарі з різних регіонів України.

Контингент слухачів – лікарі-терапевти, лікарі загальної практики – сімейні лікарі, які хочуть бути ендокринологами та лікарі-ендокринологи, які не працювали більше трьох років за цією спеціальністю. Минулого року слухачами були лікарі з Одеси та Запоріжжя, а цього разу ендокринологію поглиблено вивчали кияни.

Під час навчання завідувачка кафедри ендокринології, професорка Юлія Комісаренко, доценти Галина Михальчишин, Лариса Шуляренко, Назарій Кобиляк, Марина Бобрик акцентували увагу слухачів на проблемах діагностики та лікування цукрового діабету, захворювань щитоподібної залози, гіпоталамо-гіпофізарно-наднирникової системи та програмі реімбурсації ліків у сучасних умовах.

Атестація випускників курсів складалася з комп’ютерного тестування, практичних навичок біля ліжка хворого й усної відповіді. Результати атестації свідчать, що лікарі володіють достатнім рівнем знань і практичних компетентностей та готові до медичної практики у якості лікаря-ендокринолога.

За інформацією кафедри ендокринології