МОЛОДШІ СПЕЦІАЛІСТИ – ВИПУСКНИКИ МЕДИЧНИХ КОЛЕДЖІВ СКЛАДАЮТЬ ВСТУПНІ ФАХОВІ ВИПРОБУВАННЯ, АБИ ВСТУПИТИ НА ОДИН ІЗ МЕДИЧНИХ ФАКУЛЬТЕТІВ НМУ

26.07.2021

26 липня 2021 року сміливо можна назвати екватором вступної сесії з фахових дисциплін в Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця. Цього дня понад 400 абітурієнтів – випускників медичних коледжів України складали ФВВ в аудиторіях морфологічного та фізико-хімічного корпусів, а також в одній з аудиторій санітарно-гігієнічного корпусу. Двогодинний іспит має засвідчити, наскільки молодший спеціаліст готовий продовжити навчання з обраної спеціальності у такому вищому навчальному закладі з 180-річною історією і славетними традиціями, як Національний медичний університет імені О.О.Богомольця.

Перед початком випробування до вступників в аудиторії №3 імені В.Ф.Войно-Ясенецького (Святителя Луки Кримського) звернулись голова Приймальної комісії, ректор НМУ, професор Ю.Л.Кучин і заступник голови ПК, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О.М.Науменко. Юрій Леонідович наголосив на тому, що Університет, зважаючи на потреби часу, щороку збільшує кількість місць саме на медичних факультетах, а отже, успішне складання фахового випробування дає вступникові великий шанс поповнити студентський загін НМУ. Професор О.М.Науменко, привітавши усіх присутніх, представив абітурієнтам колег – декана медичного факультету №1, професора В.С.Мельника, заступника відповідального секретаря ПК, доцента Ю.Л.Марущенка.

У процедурі початку фахових випробувань взяли також участь проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Р.Л.Скрипник, декан медичного факультету №2, професор Р.С.Цимбалюк, декан медичного факультету №4, доцент В.Д.Алексійчук, відповідальний секретар ПК, доцент М.В.Тарасенко, заступники відповідального секретаря ПК доценти І.А.Костюк, В.О.Ращенко та інші.

Іспит триває дві години. Але неважко було помітити, як задовго до формального закінчення випробувань деякі абітурієнти у гарному настрої, узявши свої речі, залишають ту чи іншу аудиторію. Успішного вступу ми бажаємо, звісно, не тільки їм, а й усім, хто обрав чудову і відповідальну професію медика.

 

Прес-центр