МОЛОДІ ВЧЕНІ ДОЛУЧАЮТЬСЯ ДО НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ НА КАФЕДРі ЕНДОКРИНОЛОГІЇ

02.12.2022

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на кафедрі ендокринології молоді науковці активно залучаються до наукової діяльності кафедри. Дослідження аспірантів тісно пов’язані з темою наукової праці «Патогенетичне обґрунтування нових підходів до профілактики, діагностики та лікування цукрового діабету 2 типу, асоційованих захворювань та хронічних ускладнень».

Колектив кафедри ендокринології НМУ безперервно здійснює лікувальну, діагностичну та консультативну роботу на клінічних базах. Протягом останніх двох років співробітники кафедри проконсультували понад 3000 хворих. Варто відзначити й вклад у щомісячні науково-практичні конференції ендокринологів Києва, що проводяться вже понад 30 років. На них науковці з нашого Університету доповідають найактуальнішу інформацію про міжнародні алгоритми і надають рекомендації для ендокринологів столиці.

На черговому засіданні кафедри було затверджено теми дисертаційних робіт аспірантів Вікторії Єрохович і Віолети Юзвенко, які під керівництвом своєї наставниці, завідувачки кафедри ендокринології Юлії Комісаренко, досліджуватимуть нові підходи до ранньої діагностики й оптимізації лікування пацієнтів з хронічною хворобою нирок при цукровому діабеті 2 типу. А ще розроблятимуть новітні стратегії та сучасні рекомендації щодо ранньої діагностики і терапії. Також науковий пошук буде спрямовано на оптимізацію лікування порушення сну в пацієнтів з інсулінорезистентністю та на подальшу профілактику прогресування ЦД 2-го типу і зменшення ускладнень.

Професорка Юлія Комісаренко зазначила, що результати досліджень молодих вчених матимуть суттєве практичне значення. Адже це дозволить якість поліпшити життя пацієнтів і покращити прогнози щодо їхнього подальшого здоров’я.

 

За інформацією кафедри ендокринології