МІЖНАРОДНИЙ НАУКОВИЙ ФОРУМ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ПАМ’ЯТІ ВИДАТНОЇ ВЧЕНОЇ, ПРОФЕСОРА Н.П. МАКСЮТІНОЇ

20.02.2020

Сьогодні, 20 лютого, розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «PLANTA+. Досягнення та перспективи», присвячена пам’яті доктора хімічних наук, професора Н.П. Максютіної, якій в ці дні виповнилося б 95 років. Серед організаторів конференції: Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Національний фармацевтичний університет, приватний вищий навчальний заклад «Київський медичний університет», Асоціація виробників фітосировини України.

У конференції взяли участь гості із різних регіонів України. Колектив кафедри фармакогнозії і ботаніки НМУ, яку очолює професор В.М. Мінарченко, провів велику підготовчу роботу. Зокрема, до конференції вийшли у світ книга спогадів «Життя у служінні науці», збірник матеріалів науково-практичної конференції, буклет про кафедру фармакогнозії та ботаніки «Від часу створення до сьогодення».

Вступним словом відкрив роботу конференції проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В. Земсков. Сергій Володимирович від імені керівництва Університету привітав гостей наукового форуму, побажав плідної роботи та зазначив, що це перший захід такого рівня на фармацевтичному факультеті, який має зробити вагомий внесок у розвиток фармацевтичної галузі, впровадження сучасних лікарських засобів рослинного походження у практичну медицину.

Серед численних учасників конференції було багато колишніх соратників та учнів професора Н.П. Максютіної, тому майже у кожному виступі згадувалося ім’я видатної вченої, одної із яскравих представниць вітчизняної фармакологічної науки, фундатора фармацевтичного факультету нашого Університету.

На конференції виступили з цікавими промовами випускник факультету, а нині генеральний директор Фармацевтичного директорату МОЗ України  О.О. Комаріда, декан фармацевтичного факультету, доцент Т.Д. Рева, професор І.В. Ніженковська та інші учасники форуму.

У програмі конференції доповіді на пленарних та секційних засіданнях, на яких будуть представлені передові досягнення провідних вчених галузі у дослідженні лікарських рослин, біологічно активних сполук, та відбудеться обмін досвідом виробництва фітозасобів в Україні та за її межами.

 

Редакція газети «Медичні кадри»