МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО У СФЕРІ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

18.10.2021

Днями відбулася онлайн-зустріч фахівців НМУ імені О.О. Богомольця зі шведськими колегами з Каролінського інституту та Гетеборгського університету. На ній обговорювалися питання довготривалої міжвузівської співпраці  у науковій та освітній сферах з питань громадського здоров’я.

У заході взяли участь від НМУ імені О.О. Богомольця проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Р.Л. Скрипник, начальник відділу міжнародних зв’язків І.В. Саханда, завідувач кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, професор Т.С. Грузєва та співробітники кафедри –  доцент Н.В. Гречишкіна і  асистент В.Ю. Дубовик.

Шведську сторону представляли керівник школи громадського здоров’я медичного інституту Гетеборгського університету, професор Max Petzold, доцент Каролінського інституту, PhD О.В. Грузєва та епідеміолог Каролінського інституту, PhD А.А.Пико.

Програма зустрічі розпочалася презентацією Школи громадського здоров’я медичного інституту Гетеборгського університету,  яку представив професор Max Petzold.

Історію та сьогодення НМУ висвітила проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Скрипник Р.Л. У доповіді було представлено усі напрями діяльності закладу, обсяги  та напрями підготовки кадрів охорони здоров’я, реалізацію наукових програм, грантів, широку палітру міжнародної співпраці, мережу закладів-партнерів тощо.

Презентацію кафедри соціальної медицини  та громадського здоров’я зробила професор Т.С. Грузєва Вона висвітлила досвід роботи кафедри в підготовці фахівців охорони здоров’я з питань громадського здоров’я, методичну роботу кафедри як головної серед закладів вищої медичної освіти України з питань громадського здоров’я, наукову, науково-організаційну та науково-експертну діяльність у царині громадського здоров’я, підготовку науково-освітніх кадрів вищої кваліфікації, заходи міжнародної співпраці, у тому числі за участю ЄРБ, СDC, міжнародних партнерів.

Сторонами було визначено низку перспективних напрямів і заходів  співпраці, зокрема з підготовки заявки на отримання грантів, стажування, виконання наукових досліджень та розробка освітніх програм з питань громадського здоров’я. Погоджено подальші кроки з реалізації наміченого.

 

Кафедра соціальної медицини  та громадського здоров’я, відділ міжнародних зв’язків