Медицина невідкладних станів України поповнилася 14 фахівцями

03.02.2023

02 лютого 2023 року на кафедрі хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася заключна конференція з нагоди закінчення лікарями-інтернами проходження інтернатури. 14 молодих фахівців, які успішно пройшли атестацію, отримали сертифікати лікаря-спеціаліста за спеціальністю «Медицина невідкладних станів».

Перед випускниками з настановами-побажаннями виступила директорка Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця, професорка Тетяна Вежновець. Вона вказала на професійні труднощі, які очікують на молодих фахівців від початку їхньої самостійної лікарської діяльності, оскільки їм доведеться не тільки опановувати різноманітні аспекти здійснення надання екстреної медичної допомоги дорослому і дитячому населенню на догоспітальному та ранньому госпітальному етапах медичної допомоги, а й застосовувати, на жаль, набуті професійні компетентності в складних умовах воєнного стану. Професорка побажала випускникам успіхів у роботі та найголовне — уникнути професійного вигорання на тернистому шляху лікаря-МНС.

З теплими словами та побажаннями випускникам виступив куратор інтернів Михайло Омельчук, який побажав молодим спеціалістам кар’єрних звершень, досягнення нових цілей і зростання як висококваліфікованих лікарів-МНС у практичній ланці охорони здоров’я в подальшому.

Перед присутніми від імені учорашніх інтернів-МНС зі словами глибокої вдячності виступив староста групи інтернів Іван-Віктор Тюрдьо, який подякував кафедрі, особисто куратору та Інституту післядипломної освіти за організацію та підготовку лікарів-інтернів-МНС.

Випуск інтернів і вручення сертифікатів відбулись у дружній і доброзичливій атмосфері.

 

 За інформацією Інституту післядипломної освіти