Медичний центр «Ліко-Мед» – одна з клінічних баз кафедри оториноларингології НМУ

28.06.2023

Сьогодні у дев’яти медичних закладах державної, комунальної і приватної форм власності розташовані клінічні бази кафедри оториноларингології, де навчаються студенти та інтерни нашого Університету. Однією із нових і сучасних клінічних баз кафедри є Медичний центр «Ліко-мед». Із метою підготовки до наступного навчального року ознайомилися з діяльністю закладу охорони здоров’я перший проректор із науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко та завідувачка профільною кафедрою, професорка Юлія Дєєва.

Згідно з договором з клінікою на її базі уже протягом року навчаються студенти, аспіранти та лікарі-інтерни НМУ імені О.О. Богомольця.

Відтак професори Олександр Науменко та Юлія Дєєва ознайомилися з діяльністю клініки. Вони оглянули лікувальні кабінети, операційну, обговорили перспективи посилення співпраці з клінічною базою на наступний навчальних рік, узгодили систему роботи лікарів-інтернів на клінічній базі та розширення можливостей щодо опанування практичних навичок здобувачів вищої медичної освіти. Разом із лікарями-інтернами співробітники кафедри провели огляд пацієнтів, розглянули та обговорили складні клінічні випадки.

Медичний центр «Ліко-Мед» – це потужна мережа медзакладів, що надають широкий спектр медичних послуг із використанням сучасних новітніх технологій. В одному із них у Святошинському районі столиці працюють співробітники кафедри отоларингології, асистенти Лілія Криничко та Олексій Мотайло. Фахівці суттєво посилили рівень надання профільної медичної допомоги населенню.

Перший проректор зазначив, що кафедра делегувала на роботу до клініки своїх досвідчених молодих фахівців, передусім, із метою розширення клінічної бази кафедри та залучення вихованців Університету до медицини високого технологічного і рівня. У Медичному центрі також працює аспірантка кафедри Дар’я Островська, яка під керівництвом професорки Юлії Дєєвої, завершує роботу над дисертацією, присвячену актуальним питанням діагностики та лікування пацієнтів із хронічними риносинуситами. Для виконання наукового пошуку молода науковця використовує практичний досвід роботи із пацієнтами клініки та діагностичні можливості нашого Університету.

Задоволенні навчанням на новій клінічній базі лікарі-інтерни Іванна Денисюк, Валерія Рокита, Дар’я Дубинська, Альона Борхович, Максим Шевченко. Майбутні лікарі-отоларингологи беруть участь у всіх етапах лікувального процесу, переймають досвід у співробітників нашої кафедри та кращих фахівців, які працюють в клініці.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри отоларингології