МАЙСТЕР-КЛАС НА МАНЕКЕНІ «SIM MOM» У ЦЕНТРІ СИМУЛЯЦІЙНОГО НАВЧАННЯ НМУ ЗА УЧАСТІ ПРОВІДНОГО ІНЖЕНЕРА КОМПАНІЇ «LAERDAL»

09.12.2021

9 грудня 2021 року у Центрі симуляційного навчання (далі – ЦСН), що в морфологічному корпусі, пройшов майстер-клас для асистентів кафедр акушерства та гінекології № 1, 2 і 3 за участі провідного інженера компанії «Лаердал» (Норвегія) Талала Джамала. Напередодні цей представник норвезької компанії в Об’єднаних Арабських Еміратах вручив нашому Університетові подарунок – манекен «Little Anne». Тож, скориставшись нагодою, за посередництва фірми-дестриб’ютора «Ксенко», й було організовано два майстер-класи 9 і 10 грудня з наявними в НМУ манекенами виробництва компанії «Лаердал» – «Сім Мом» і «Сім Мен 3G».

«Техніка надзвичайно складна, але й можливості її вражають, – зазначив керівник ЦСН, асистент кафедри хірургії, анестезії та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти НМУ Михайло Анатолійович Омельчук. – На манекені «Сім Мом» можна зімітувати пологи, включаючи й ті, що проходять з відхиленнями і патологіями, кровотечу, зупинку кровообігу тощо, відпрацьовувати механізми розпізнавання ризиків для породілля і немовляти».

На підтвердження цих слів, інженер Талал Джамал протягом більш як години пояснював кожну опцію на екрані монітора, демонстрував допоміжні комплектуючі елементи манекена – плід, плаценту, ємкість із замінником крові тощо. Безпосередні учасники майстер-класу – асистент кафедри акушерства, гінекології та неонаталогії ІПО Владислав Берестовий і асистент кафедри акушерства і гінекології №1 Владислава Купчік – одягали в цей час спеціальні халати і рукавички, готуючись до імітації пологів. Крім М.А.Омельчука, інженерові з Еміратів допомагали працівники ЦСН, асистенти кафедри хірургії, анестезії та інтенсивної терапії ІПО Б.О.Савченко і Р.М.Роїк.

Другий майстер-клас – із манекеном «Сім Мен 3G» – відбудеться у ЦСН 10 грудня. Як зазначили працівники Центру, цей манекен складніший і має більший діапазон можливостей.

 

Прес-центр