Майбутні медичні психологи НМУ зіграли у трансформаційну гру

10.04.2024

Нещодавно у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри загальної і медичної психології. З метою розширення практичних навичок майбутні лікарі-психологи взяли участь у майстер-класі з інтерактивної групової терапії у контексті гри «Згарда». Обговорили правила формулювання власних бажань у кожній сфері та вибір інструментів для їх задоволення.

«Згарда» це настільна гра, що в руках кваліфікованого фахівця стає унікальним інструментом швидкої психологічної допомоги, експрес-діагностики та екологічного пропрацювання глибинних індивідуальних запитів учасників. Гра спрямована на свідому трансформацію власних стратегій життя та розвиток навички правильно обирати інструменти для її реалізації. Під час гри її учасники виносили на обговорення свою мету, ціль або проблему і спостерігали, як можуть розвиватися події навколо цієї ситуації. Відбувся показовий сеанс групової терапії, на якому кожен з учасників виділяв сектори, які відповідають за окремі сфери життя – кохання, лідерство, сім’я, здоров’я, діти, кар’єра.

Провели захід аспірант кафедри загальної і медичної психології Юрій Галанта та випускниця медико-психологічного факультету НМУ імені О.О. Богомольця, лікарка-психологиня Наталія Берус, яка має великий досвід роботи з трансформаційними іграми.

Сеанс психологічної трансформаційної гри викликав неабиякий інтерес у студентів, послужив не лише черговою сходинкою в оволодінні новими професійними навичками, а і поштовхом до роздумів щодо нових шляхів у побудові стратегії власного професійного майбутнього. Адже заглиблення майбутнього лікаря-психолога у практичну проблематику, орієнтація на реконструкцію та розв’язання різних психологічних проблем формує світогляд здобувача освіти, дає можливість бачити світ очима психолога, користуючись відповідними методиками та техніками психодіагностики та психокорекції.

За інформацією кафедри загальної і медичної психології