Майбутні фармацевти НМУ здобули перемогу та призові місця у Всеукраїнській Універсіаді

06.05.2024

Нещодавно у Національному медичному університеті імені О.О.  Богомольця відбулася VIII Всеукраїнська Універсіада з клінічної фармакології. Упродовж двох днів учасники змагалися у трьох випробуваннях, демонструючи знання, навички та креативність у сфері клінічної фармакології. Також відбулися індивідуальний та командний конкурси, змагання з експертного відеоконтенту.

Цьогорічна Універсіада відбулася у дистанційному форматі, що дозволило зібрати 114 талановитих студентів з 4 провідних закладів вищої медичної та фармацевтичної освіти України: Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Національного фармацевтичного університету, Харківського національного медичного університету та Дніпровського державного медичного університету.

Під час індивідуального конкурсу учасники опрацювали 40 тестових завдань для перевірки теоретичних знань, виконали 3 складні клінічні кейси, що потребували глибокого розуміння фармакологічних принципів та вміння їх застосовувати на практиці. За результатами випробування представники нашого Університету вибороли усі призові місця. Перше місце Вікторія Мостова, друге – Вікторія Бевзюк, третє – Олександра Осипова та Сайде Османова.

У командному конкурсі учасники Універсіади опрацювали 3 комплексні клінічні кейси, де командна робота, стратегія та чітка комунікація стали ключем до успіху. В цій категорії студенти НМУ також стали абсолютними переможцями. Зокрема, Валерія Пилипчук, Анна Орлова, Діана Пекельна та Владислава Письменюк, які посіли перше місце. Сайде Османова, Ірина Гріневич, Валерія Головаш, Аліна Пробита та Яна Чайка – друге. Третє місце у команди до складу якої увійшли Єгор Чуфицький, Софія Сєдих, Катерина Левченко, Артур Гезун.

Конкурс експертного відеоконтенту передбачав презентацію 20 оригінальних відеороликів на актуальні теми клінічної фармакології та фармації, які продемонстрували креативність, глибокі знання та вміння чітко та лаконічно доносити складну інформацію. Серед переможців – Анастасія Баженова та Сайде Османова (ІІ місце), Софія Харлампович (ІІІ місце).

Універсіада з клінічної фармакології стала потужною платформою для обміну досвідом, набуття нових знань та навичок, а також формування професійних зв’язків між майбутніми медиками та фармацевтами України.

За інформацією кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації