ЛЕКЦІЯ ДОКТОРА АНТУАНА ЛІСЄЦА (ХОРВАТІЯ)

25.05.2016

У рамках міжнародної співпраці 24 травня 2016 р. на кафедрі організації охорони здоров’я та соціальної медицини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця  відбувся важливий захід виховного характеру. 

Перед студентами виступив  лектор з Хорватії,  доктор  Антун Лісєц.  Темою лекції було формування морально-етичних цінностей у майбутніх працівників охорони здоров’я. 

Завідувач кафедри організації охорони здоров’я та соціальної медицини, професор Грузєва Т.С. представила доктора А. Лісєца як відомого лектора, активного учасника багатьох заходів міжнародного рівня, у т.ч. організованих і проведених в НМУ імені О.О.Богомольця.  

 У виступі доктора А. Лісєца було піднято низку питань світоглядного характеру,  формування морально-етичних цінностей, духовного та деонтологічного виховання молоді,   моральної відповідальності лікарів в контексті професійної діяльності тощо. 

Доктор  Лісєц  наголосив на необхідності глибокого розуміння  і докладання зусиль для утвердження засад  здорового способу життя, у т.ч. дотримання і пропагування здорової  і безпечної статевої поведінки, відповідального батьківства і поваги до інституту сім’ї. 

Акцент було зроблено на лікарській етиці як сукупності принципів і норм поведінки лікаря, що обумовлені специфікою його професії та становищем у суспільстві,  на деонтологічних принципах медичної діяльності. Після закінчення лекції доктор Лісєц відповів на запитання студентів та викладачів кафедри,  відбувся обмін контактами для подальшого спілкування.

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця