КОНФЕРЕНЦІЯ СТУДЕНТІВ ЩОДО ВИБОРІВ ГОЛОВИ СТУДЕНТСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ ТА ГОЛІВ СТУДРАД ФАКУЛЬТЕТІВ

18.10.2016

17 жовтня 2016 року в конференц-залі фізико-хімічного корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася Конференція студентів по допуску кандидатів до виборів на голову Студентського парламенту НМУ.

За рішенням Студентського парламенту Конференцію було скликано відповідно до Положення, що передбачало участь у ній представника з кожної групи, старост курсів, потоків, голів студентських рад факультетів та гуртожитків. Після представлення президії та обрання членів підрахункової групи перейшли до розгляду порядку денного.

Першим виступив голова Студентського парламенту (СП) Костянтин Ковалішин. Він представив річний звіт роботи на посаді голови СП.

Наступною з доповіддю виступила голова тимчасової виборчої комісії Єлизавета Полякова. Вона розповіла про організацію процесу виборів голів студрад факультетів та голови Студентського парламенту. Єлизавета Полякова також ознайомила присутніх з інформацією про середній бал успішності кожного з кандидатів. Нагадаємо, 10 жовтня 2016 року відбулося засідання ТВК, на якому були затверджені кандидати на вибори. Заяви кандидатів приймалися до 10 жовтня, а середній бал успішності кандидата мав складати не менше 4.0. Проведення агітації триватиме до 18 жовтня 2016 року. 19 жовтня 2016 року буде оголошено день тиші, агітація заборонена (в тому числі на сторінках соцмереж).

Таким чином на посаду голови Студентського парламенту балотуються 2 кандидати: Костянтин Ковалішин, студент 5 курсу медичного факультету № 2, діючий голова СП та Богдан Мельник, заступник голови студентської ради медичного факультету №2, студент 6 курсу медичного факультет № 2.

Найцікавішою частиною конференції було представлення передвиборних програм кандидатів на посаду голови Студентського парламенту НМУ та допуск цих кандидатур учасниками Конференції до участі у виборах. Питання проведення виборів викликало активну дискусію в залі, бажаючі мали змогу давати запитання кандидатам, а також висловлювати свої пропозиції.

20 жовтня 2016 року – ДЕНЬ ВИБОРІВ, голосування за голову Студентського парламенту та голів студентських рад.
Всі студенти голосують на затверджених дільницях для голосування, які працюватимуть з 9 ранку і до 18 години. Для отримання бюлетеня студент має пред’явити документ, який засвідчує його особу (паспорт, студентський квиток, водійські права).

Виборчі дільниці:

1. Аудиторія морфологічного корпусу №1: медичний факультет №1, медичний факультет №3, медико-психологічний факультет.

2. Аудиторія морфологічного корпусу №2: медичний факультет №2, медичний факультет №4.

3. Лекційна аудиторія стоматологічного корпусу: стоматологічний факультет, ФПЛЗСУ.

4. Лекційна аудиторія фармацевтичного корпусу: фармацевтичний факультет.

5. Центральна виборча дільниця – Аудиторія морфологічного корпусу №4.

Конференція студентів, на якій оголосить звіт голова ТВК та буде затверджено голову Студентського парламенту та голів студентських рад факультетів відбудеться 25 жовтня 2016 року.

Кандидати на посади Голів Студентських Рад факультетів.
Медичний факультет №1 – Захарченко Марія
Медичний факультет №2 – Коваленко В’ячеслав
Медичний факультет №3 – Давиденко Олександр, Жупанюк Микола
Медичний факультет №4 – Петросян Анна
Стоматологічний факультет – Суровцев Сергій
Фармацевтичний факультет – Зіскінд Карина Євгенівна
ФПЛЗСУ – Параскевов Роман
Медико-психологічний факультету – Клеймьонов Дмитро,
Ткаченко Катерина.

Вибори голови Студентського парламенту та голів студентських рад факультетів відбуватимуться згідно Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014р. та Наказу Міністерства освіти і науки України “Про Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах” від 19 січня 2010 р. Голова Студентського парламенту обирається терміном на 1 рік (не більше ніж на 2 терміни) шляхом прямого таємного голосування та затверджується Конференцією студентів.

Представлення нового голови Студентського парламенту та голів студентських рад факультетів відбудеться на засіданні Конференції студентів, яка відбудеться 25 жовтня 2016 року. До того часу обов’язки виконуватимуть діючі Голова Студпарламенту і голови студрад факультетів.

Прес-центр

14729259_1760626360852401_7979578631400958212_n