Команда НМУ взяла участь у практичному інструкторському тренінгу «Advanced life support and tactical rescue»

30.11.2022

З 21 по 25 листопада у місті Івано-Франківськ пройшов практичний інструкторський тренінг «Advanced life support and tactical rescue» від команди інструкторів Варшавського медичного університету та Польського медичного товариства повітряних рятівників. У навчаннях взяли участь ректор Національного медичного університете імені О.О. Богомольця, професор Юрій Кучин і співробітники кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти НМУ.

Програма тренінгу включала 12 годин навчання щодня та була спрямована на відпрацювання практичних навичок і симуляційних сценаріїв різних протоколів невідкладної допомоги: Advanced life support, Pediatric advanced life support, Advanced trauma life support, tactical combat casualty care. Відмінністю курсу була комбінація різних сценаріїв та акцент на навчанні інструкторів, а не лише провайдерів допомоги. Під час курсу учасники надавали допомогу дорослим і дітям з життєзагрозливими станами, різними травмами, опіками і відпрацювали групові сценарії допомоги та сортування при масовій травмі. Курсанти також відправцювали організацію евакуації постраждалих, в тому числі з використанням гелікоптерів. Кожен із курсантів зміг побути координатором медичної служби та інструктором під час відповідних симуляційних сценаріїв.

У курсі взяли участь 48 медиків з усіх регіонів України. Проведення таких навчань є надзвичайно актуальним, оскільки внаслідок російської агресії майже щодня медичні працівники надають допомогу постраждалим внаслідок обстрілів або ракетних атак. Наша країна потребує, як повітря, підговлених медиків, які зможуть працювати в особливо небезпечних районах.

Юрій Кучин наголосив, що це був прекрасний досвід, коли навчання відбувалося поза зоною комфорту. Такі практичні семінари дають можливість учасникам передавати отриманий досвід колегам, ставши тренерами у своїх регіонах. А навчання, максимально наближені до реальних ситуацій, дають українським цивільним медикам досвід, як поводитися в стресових ситуаціях. Бо під час війни лікар повинен бути готовим до будь-яких умов.

Ректор НМУ подякував польським колегам за чудовий інструкторський курс «Advance life support and tactical rescue» та зауважив, що наступний міжнародний захід планують провести в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця у 2023 році.

Відео: https://wiadomosci.tvp.pl/64732015/ukraincy-bohatersko-walcza-o-wolnosc

 

Пресцентр НМУ