КАФЕДРА ЗАГАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ (СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ) —КЛІНІЧНА РОБОТА ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

12.05.2022

Воєнний стан позначився на роботі кафедри загальної практики (сімейної медицини), яку очолює професор О.М. Барна. Викладання дисциплін сьогодні ведеться в онлайн-форматі, студенти та інтерни старанно вивчають предмети, опановуючи професію сімейного лікаря, навчаються надавати медичну допомогу в умовах воєнного часу.

Викладачі кафедри надають також медичну допомогу на клінічних базах кафедри, проводять онлайн-консультації, виїжджають до населених пунктів, звільнених від окупації. Так, доцент Г.Д. Кіржнер разом із нашими колишніми інтернами, а тепер лікарями клінічної бази кафедри загальної практики (сімейної медицини) МЦ «Докосмедікал», зробили кілька «медичних десантів».

У селах Нова Басань і Новий Биків Чернігівської області та Лютіж і Коленці Київської області проведено понад 120 консультацій кардіолога, сімейного лікаря і виконано обстеження ЕХО-КГ, ЕКГ, проведено експрес тести на глюкозу, спірометрію, здійснено УЗД легень. Завдяки волонтерській підтримці всі пацієнти отримали медичні препарати для лікування.

Наші поїздки стали можливими завдяки підтримці фонду People in Need Ukraine та наданому медичному транспорту від Lions Clubs International.

Разом до перемоги!

 

Кафедра загальної практики (сімейної медицини)